For Adventure

kids clothing, apparel and home decor

Nyt til børneværelset DIY- new interior for the kids rooms DIY

Leave a comment

Vores venners to børn har indtil nu delt værelse, men i forbindelse med det nye skoleår fik de hver deres og der var selvfølgelig brug for tilbehør til at gøre dem mere personlige. De fik hver en flagkæde i ynglingsfarverne.  

Fabric assesories for the kids rooms is a great way to add personal style and fun to a room.

   
DIY: Til Ana lavede jeg en frakke til en renseribøjle (ideen havde jeg fået fra Boligmagasinet, men da linket til deres beskrivelse ikke virkede, måtte jeg selv i gang med at gennemtænke designet). 

DIY: For Ana’s room I made a “dress” for 3 hangers. It is quite easy. You use the hanger as a model and draw on paper around the hanger to get the right measurements. Use your pattern to cut the fabric ( remember to add a bit around for seams). Start by sewing the opening for the hanger head and then sew the sides together. Insert the hanger and sew the ends together.

Det er ret nemt at lave frakken: tegn på et stykke papir omridset af bøjlen. Klip to stykker stof efter dit tegnede mønster – husk at lægge sømrum til, jeg lagde 1 cm til i alle kanter og ved bundkanten lagde jeg 2 cm til. Start med at bukke kanten hvor bøjlehovedet skal stikke op. På begge stykker stof skal der lægges om på vrangen:sy disse ombukninger hver for sig. Læg stoffet ret mod ret og sy de skrå kanter. Vend frakken om og anbring bøjlen i frakken. Buk de rå kanter ind ca 1,5 cm på hver kant, så de ligger vrang mod vrang. Hæft de to kanter sammen og sy forsigtigt på maskine. Jeg valgte at sy frakken sammen i bunden. Fordelen ved dette er, at frakken ikke glider rundt eller falder af. Til gengæld kan den ikke vaskes så nemt. Hvis man ønsker, at der skal være åbnet, så frakken kan tages af, bør man lave sømrummet større forneden.   

Jeg brugte samme mønster, da jeg ville lave bøjlen med lommer. Jeg tegnede mønstret af på stoffet, men lagde 60 cm til i sømrum under bøjlens nederste kant. Derefter klippede jeg to lommer som hver var lige så brede som bøjle og 25 cm lang (husk at lægge sømrum til øverst og nederst lommen). Start med at sy det øverste ombuk på frakken, hvor bøjlehovedet skal være. Sy derefter ombuk på begge lommer øverst. Placer lommerne, så den nederste lomme følger frakkens nederste kant. Sæt lommen fast med nåle og sy en linje ned i midten af lommen fra øverst til nederst. Sæt den øverste lomme fast, såledest at der er lidt afstand til den nederste lomme. Sy to linjer i lommen (så der er tre rum i lommen) og sy lommens nederste kant fast. Læg frakkens forside med lommer og frakkens bagside ret mod ret, således at lommerne lægger i midten. Sy kanten sammen og vend. Læg den nederst kant op og sy ombukket, husk at få den nederste lommes kant med i ombukket. Så er frakken klar til at komme på bøjlen. Denne frakke kan tages af og på, så den kan vaskes.

  
It is easy to add pockets for the hanger’s dress. You just have to extent the fabric so the dress gets longer. I wanted to add two big pockets, so I added 60 cm for the dress. Hide all the rough edges and pin pockets to the front of the dress. Sew one or two straight seams to create pockets. Pin front and back, right sides together and sew. Sew the bottom seams and add the hanger. 

 

Advertisements

Author: mariaskovgaard

Hej. Mit navn er Maria og dette er mit syn på vores oplevelser ude/hjemme: min scrap-blog. Jeg er gift og vi har 2 piger. Vi er lige påbegyndt vores anden udstationering igennem det danske udenrigsministerium (hvor min mand arbejder). Vi har lige afsluttet en post i Bruxelles og er nu i gang med at flytte til Addis Ababa, Etiopien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s