For Adventure

kids clothing, apparel and home decor

Meskel kjoler

1 Comment

Mit alternative hjemmekontor har haft en smule travlt; i sidste weekend fejrede Etiopien Meskel, og det er en tradition på ICS, at alle kommer klædt i enten hvidt tøj eller traditionelt etiopisk tøj. Jeg besluttede, at Dalia og Amira skulle have en hvid nederdel med gule detaljer (der bruges en særlig gul blomst i fejringen af Meskel). Stoffet til nederdelene kom fra vores gardiner fra BXL (havde et Sound of Music moment, da jeg syede dem…)

.DSC_0019DSC_0021

Nederdelene var med lommer og tydelige syninger i gult (meedom mønster). Dertil havde de en hvid langærmet t-shirt, hvor jeg havde lavet en lille yo-yo/meskel blomst som pynt. Yo-yo var kun sat på med en sikkerhedsnål, sådan at blusen kan bruges en anden gang.

DSC_0005DSC_0018

 

Stoffet til yo-yo’en var det samme som lommerne på nederdelen. Det er meget nemt at lave yo-yo’er. Jeg ved, at man kan købe små plastik cirkler, som man kan lave dem med, men jeg laver dem i hånden, og det er ret simplet. Jeg synes, de er ret søde og bruger dem til at pynte på tøj. De kan bruges som pynt, eller man kan sy dem sammen til et tæppe (se evt. Denne blog for inspiration og engelsk vejledning)

Sådan laver du en yo-yo uden brug af plastik skabelon: 1. Lav en skabelon i karton. Jeg brugte en kagetallerken som udgangspunkt ca 17 cm i diameter. Det er ikke så vigtig hvor stor eller lille cirklen er, yo-yo bliver blot tilsvarende mindre eller større. 2. Tegn af efter skabelonen og klip ud,. Jeg tegner og klipper uden sømrum. 3. Hold cirklen med vrangen ind mod dig selv og buk et lille stykke af kanten ned (ca 0,5 cm), så det er vrang mod vrang. Tag din nål og tråd og sy igennem de to lag stof med risting. Sørg for at stingene er nogenlunde lige lange og at der bukkes ned ensartet. 4. Fortsæt hele vejen rundt. Træk stille og roligt i tråden og du vil se at yo-yo’en langsomt bukker sig sammen ind mod midten og kanten rynkes. 5. Når du er nået hele vejen rundt, strammes tråden til. Jeg plejer at slutte af med et sting på indersiden, ligesom jeg starter på indersiden, og binder så de to ender godt sammen med et par knuder. OBS det er bedst at bruge stof der er let og ikke tykt: let bomuld, men jersey kan også bruges.

God fornøjelse med at lave dine egne yo-yo’er.

 

DSC_0004DSC_0006

 

DSC_0008DSC_0009

Last week was the celebration of Meskel here in Ethiopia. I had decided to sew up a pair of skirts for the girls: white with yellow details: pockets and a small yo-yo “meskel” flower for the t-shirt. The fabric for the skirts was actually our old ikea curtains, but the fabric was nice, white and a bit strudy for the skirts.

I love yo-yos, they add very quickly a sweet extra something for a dress, t-shirt etc. See this excellent english tutorial for doing a yo-yo blanket . Be aware that lightweight cotton works best for this, but you can also use knit fabric, but be careful of the stretch effect.

Have fun with making yo-yos yourself.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Author: mariaskovgaard

Hej. Mit navn er Maria og dette er mit syn på vores oplevelser ude/hjemme: min scrap-blog. Jeg er gift og vi har 2 piger. Vi er lige påbegyndt vores anden udstationering igennem det danske udenrigsministerium (hvor min mand arbejder). Vi har lige afsluttet en post i Bruxelles og er nu i gang med at flytte til Addis Ababa, Etiopien.

One thought on “Meskel kjoler

  1. Pingback: Meskel kjoler | 4 Adventurers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s